Ingrediënten:
Varkensvlees, suiker, zout, SOJA-(bonen, eiwithydrolysaat), TARWE(zetmeel), melasse, dextrose, specerijen, zuurteregelaar (E331, E330, E325, E260), gemodificeerd maiszetmeel, kruiden, aroma, azijn, rozemarijnextract, SELDERIJ, groenten, gistextract, gefermenteerde rijst, kleurstof( E150d), conserveermiddel ( E210, E202, E250).
VOEDINGSWAARDE PER 100 GRAM
Vet % | 27 ± 3% |
Verzadigd vet % | 10 ± 3% |
Eiwit % | 17,5 ± 2% |
Koolhydraten % | 2,7 ± 1% |
Suikers | 2,3 ± 0,2% |
Zetmeel | 0,4 ± 1% |
Kjoule | 1.342 |
Kcal | 321 |
Zout | 1.455 mg |
gluten: | + | lactose: | - |
tarwe: | + | cacao: | - |
rogge: | - | glutaminaat (E620-E625): | - |
gerst: | - | kippenvlees: | - |
haver: | - | koriander: | + |
spelt: | - | mais: | + |
kamut: | - | peulvruchten: | - |
schaaldieren: | - | rundvlees: | - |
ei: | - | varkensvlees: | + |
vis: | - | wortel: | - |
aardnoten (pinda's) | - | Noten (schaalvruchten): | - |
moja | + | selderij: | + |
melk: | - |
Recept Zeeuws spek
1000 gram Uitgebeende buik (spek) zonder zwoerd (Zwoerd is de buitenste harde laag die aan het spek van een varken vastzit)
20 gram marinademix
50 gram ketjap manis
5 gram (nitriet)zout*
* Bij het gebruik van nitrietzout in plaats van keukenzout, kun je het Zeeuws spek langer bewaren.
Bereiding:
De marinademix, ketjap manis en het zout met elkaar mengen tot een marinade en het vlees aan beide zijden goed stevig inwrijven. Het spek ongeveer 40 uur in de koelcel/koelkast met dit mengsel laten intrekken.
Tip: U kunt het gemarineerde vlees vacuümeren of goed in plastic folie verpakken zodat de marinade goed in het vlees trekt.
Daarna het Zeeuws spek braden bij een temperatuur van 125°C tot dat het Zeeuwse spek een kerntemperatuur heeft van 68°C.
Eventueel kunt u het Zeeuws spek eerst vacuüm trekken en van te voren koken op circa 70°C en daarna in de oven braden. Het voordeel hiervan is, dat u een kortere braadtijd heeft.